Grillat är gott!

Vi bjöd hem några av vännerna i fredags. Lena och Peter, Karin och Johnny. Förrätt/tilltugg: Brödkrutonger penslade med bbq-sås, hemlagad sådan förstås. Och ugnsgrillade kalkonbrännare i skivor med lite ost på, till det lite cava.

Vi stod ute på trädäcket under tiden köttet värmdes på grillen. Så fort grillen kom fram mulnade det till. När köttet från grillen plockades upp började det regna! Till köttet hade vi ratatouille, cole slaw och ugnsrostade potatisklyftor. Med ett gott rosé.

Jag hade köpt kalkonfile på Österlen, som jag hade marinerat i whisky bl a. Och surdegsbrödet kom från Olof Viktors. Efterrätten var urgod, Key lime pie. Har aldrig gjort denna förut, den var busenkel att göra. Kondenserad mjölk är en trevlig ingrediens att använda.

Vi satt i uterummet förstås hela kvällen. Mysigt trots regnet. Vad vi är nöjda med uterummet. Det har blivit sååå bra! Kvällens bästa kommentar: ”Jag skulle vilja ha en sån där man häller vin i, vad är det nu det heter?” ”Aha, Johnny!?”

På tisdag är det min tur att ha kortkväll. Vi är (numera) sju tjejer som träffas med förevändning att spela gin-rummy, kanske varannan månad. Vi hinner faktiskt med mycket mat, prat och vin, men givetvis också kortspeleri också. Eftersom jag är begåvad med trädgård faller mitt ansvar på att ha det på sommaren. Gissar att vi kommer att sitta i uterummet hela kvällen och natten.

Min dag idag kommer således bestå av kocksysslor. Hade gärna berättat vad jag skall tillaga men det får vänta till onsdag, vill ju inte att de ska veta vad de ska få än.

Annonser

One thought on “Grillat är gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s