Overambitious…

Jag fick ett mail från KomVux, från en av lärarna som har engelska. De påminde mig om att det finns platser kvar på Eng B. Kanske lika bra att läsa det så jag får papper på att jag kan engelska, bra att ha till ev studier senare. Känns just nu som distansutbildningen inte har någon större fart så jag kan lika bra ha lite mer att göra.

Så jag var och hämtade böcker och läxa. Fick en tjock hög med papper och undrade vad jag gett mig in på. Läxan är bl a läsa utdrag från två böcker och en bok som ska läsas. Detta skall sedan analyseras osv. På engelska givetvis. Genant nog har jag faktiskt inte läst någon engelsk bok någonsin.
Lotta kom hit, vi drack kaffe och åt kakor i uterummet. Vad jag saknar er, goa arbetskompisar. Jag är verkligen glad att jag fick göra ett gästspel hos er!
Lotta gillade min kaka och ville absolut ha receptet. Kakan är suverän, kräver inte mycket jobb, men blir alltid uppskattad.
Gunilla-kaka
100 g smör
0,5 dl mandelspån
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
175° ugn
Lägg smör och mandel i en pajform. Ställ in i ugn tills smöret smält. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet. Häll smeten i formen över smöret och mandeln. Sätt i mitten av ugnen 30- 40 min. Låt svalna. Vänd upp och ner på ett fat. Det är basen. Man kan smaksätta degen med tex kardemumma, lägga i frukt – jag hade plommon denna gången. Och så serverade jag vispad grädde till. Så enkelt, det gillar jag!
Nu skall jag fortsätta plugga spanska, det är ju lektion imorgon. Varför är man alltid ute i sista minuten… Gonatt!
Annonser

2 thoughts on “Overambitious…

  1. Anonymous skriver:

    Vilka böcker är det? Spännande!Vi saknar dig med. Hu.Man blir sannerligen aldrig besviken när man fikar hos dig :-Dkram!KitKat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s