Inspirerad av en bloggare

Jag fick ett mail från min lärare att det inte blev någon lektion idag pga sjukdom. Hon lämnade sin bloggadress i slutet av mailet, kanske av en slump… men nyfiken som man är, trillade jag direkt in på hennes blogg. Jag satt en bra stund och läste denna, hon skriver väldigt mycket och mycket roligt. Gott om ironi, vilket jag gillar! Fotos är inte prioriterat här och det gör absolut inte något. Så nu blev jag inspirerad av henne och tänkte mata min blogg, dessutom fick jag så att säga lite bonustid då jag inte behövde gå på lektionen idag.

Hela förra veckan bestod av hemtenta av två kurser på webmaster-programmet. Grafisk grund och Användarcentrerad Systemdesign (det sitsnämnda ämnet är lika torrt som det låter). Jag har i princip bara suttit vid datorn hela veckan och dess alla dygn och försökt kräka ord, det vill säga, ge långa svar i form av romaner. Lite lustigt att den grafiska tentan var svårare, det är ju trots allt repetition för min del. Nåväl, systemeringstentamen var inte särskilt lätt heller, men denna har varit en stor utmaning under de åtta veckor den pågått. Inser att jag behöver kanske studera lite studieteknik också, den här stressen vill jag inte uppleva igen. Jag fick till och med (märker att jag börjar skriva ut förkortningarna, måste vara effekten av tentaskrivningen, ju fler ord desto bättre) ont i sittmusklerna. Då är det illa, en kontorsknodd som jag borde inte lida av detta. Men som sagt, det blev lite för intensivt med skrivningar den veckan.
Under veckan jag skrev tentorna var maken i Bilbao via jobb. När jag hade skrivit ett låååångt stycke i min tenta gick all ström ner i huset. Totalt svart. Och tyst. Min värsta oro var om jag hann spara dokumentet eller inte!! Nåväl, jag ringde maken eftersom det uppenbarligen var endast vårt hus som mörklagts. Till slut kunde jag konstatera (med hjälp av äldsta sonen) att en propp utlöst det hela och jordfelsbrytaren aktiverats. Vi skruvade ur den proppen och då fick vi ström i delar av huset, dvs dator, och ljus i några av rummen. Jag var fullständigt nöjd med att datorn fungerade, och ja doket blev sparat. Kan berätta att det känns väldigt konstigt att duscha i mörker…
När maken kommer hem smyger han fram lite diskret en broschyr från Bilbao-museet. Han har bevisligen varit där, och inte vågat pipa om detta. Det visade sig att han var på museet när jag ringde pga strömavbrottet och då inte vågat berättat sådana nyheter. Så jag fick se massa bilder från Guggenheim-museet när han kom hem, jättefina… Men det hade ju varit mycket roligare att se det live!
Nu är det ny vecka och två nya kurser är öppnade; vektorgrafik och html-kodning. Det verkar bli kul. Till och med kodning ska bli kul, det trodde jag verkligen inte. Vektorgrafik är repetition för min del. Utbildningen är på distans, förlagd från Trollhättan, vi får föreläsningar via filmer över nätet. Jag sitter och smånjuter när jag lyssnar på lärarna, de pratar ju västgötska! Dock visar det sig att läraren för vektoranimering pratar sydvästskånska haha! Men det är trevligt det med!

För vektorkursen släpps en modul i veckan och för varje modul skall en uppgift lämnas in som sedan betygsätts (bara som IG eller G). Den första uppgiften skulle innehålla en dataillustration med rektanglar, cirklar och diverse andra former som gärna blir till en trevlig bild. Förslagsvis kunde man göra ett ansikte eller bil eller vad man nu ville. Ja inte kan jag göra det som föreslås, det blir för enkelt… Så en halv dag går jag och spånar på en bra idé att göra en animation av, men gick givetvis bet. Dagen därpå sätter jag mig vid datorn och börjar på måfå göra en oval. Man kan ju göra en flaska och… jaha så var jag huxflux igång. Fick till det riktigt bra.

Jag gillar Blossas årsglögg, mest för flaskornas design. Det har blivit en grej för mig att samla på dessa, mest för utseendet och mindre för innehållet. Men visst, det måste ju smakas på också, så samlarvärdet har jag väl förstört redan. I år har glöggen smak av clementin, det låter riktigt slibbigt (kan man kanske använda till Crepes Suzette senare?). Men flaskans utseende sviker inte, den är ursnygg i år med. Så det blev temat i min animation. Så då har jag dessutom fixat mitt julkort för i år. Hurra!
Apropå jul, denna jul ska jag bryta min vana och otraditionellt pynta med rött istället. Men, helt normal kan jag ju inte vara, jag tänkte applicera med en färg till. Och jag förstår inte detta, har jag en omedveten radar som indikerar omöjliga färgval? Nu finns inte turkos att hitta nånstans! Jag har samma dilemma i klädval. Varje höst är rostbrunt ett givet färgval med få undantag som inträffar vart tionde år antar jag. Så vart tionde år får jag stort behov av denna färg (som jag vanligtvis inte gillar i min garderob), naturligtvis just det året det INTE är modernt med den färgen. Detta var bara ett exempel. Vad är det för fel på mig? Är jag före eller efter trenden…
Samma problem har jag med recept. Jag kan inte välja ”vanliga” recept, med normala ingredienser. Senaste ingrediensproblemet uppkom när jag bakade macroons, man skall ha mandelmjöl i… Vet ni var man hittar det i det här landet är ni välkomna med tips. Lund, Malmö och Trelleborg är redan avscannat.
Nej nu har min lediga överskottstid tagit slut för länge sedan. Nu ska jag sätta mig vid brasan och läsa en god bok!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s