Erik is back!

Jag borstade tänderna och min ovana trogen att springa omkring i huset under denna tråkiga procedur, råkade jag se en gammal kär gäst på andra sidan altandörren: albinokoltrasten Erik. Vi har döpt honom (eller henne, vad vet jag) efter husets förra ägare som tyvärr gick bort i KOL. Men till glädje för oss annars hade vi ju inte kunnat bo här. Vi inbillar oss att han har reinkarnerat till en unik koltrast. Jag har aldrig sett en ljusbeige koltrast förut – är det vanligt? – så därför fick just denna fågel detta hedervärda namn.

Erik stod och tuggade på pumporna som jag satte ut på altanen i oktober för Halloween. Hade tänkt ta tag i dem tidigare imorse och slänga dem, men nu inser jag att fåglarna tydligen gillar lite vinterföda i form av köldbiten pumpa. För säkerhets skull har jag även lagt ut lite solrosfrön till de stackars frusna fåglarna också.

Ville gärna fotografera honom/henne, men minsta närmande hade ju gjort att Erik hade flugit iväg. Vi har några fågelmatsautomater i form av urgröpta kokosnötsskal (som förra ägaren lät hänga kvar) i träden. Men ska jag lägga mat där, måste jag ju göra fula spår i snön. Det vill jag definitivt inte! Altantrappan får duga.

Hoppas det smakar gott, Erik! Ja, det räcker nog till er andra fåglar också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s