Pat Metheny i Köpenhamn

lyssna här på  Pat Metheny. (öppnas i nytt fönster)

Det var den sjunde igår och det är ju den dag vi firar att vi träffades. Vi träffades 7 juni, den sjunde har således blivit en symbolisk kärleksförklaring för oss. Det behöver inte vara så påkostade evenamang – det kan vara en röd ros, vi ser en speciell film, tar en picnic i skogen, fikar på stan… Men ibland blir det lite större än vanligt, som igår. Pat Metheny har släppt en skiva och är därför ute på världsturné. Nu var han på Tivoli detta datum passande nog. Min man tyckte nog lite synd om mig, jag kämpar ju på med högskolestudierna och att jag skulle ha chans att se konserten är en utopi med tanke på skämtet studielånet.

Nåväl, han har skapat en enmansorkester, sättningen består av Pat Himself och hans musikrobotar! Galet men väcker viss nyfikenhet. För mig åtminstone.

Konserthallen var fullsatt, han är stor i grannlandet uppenbarligen. Han har iallafall inspirerats av de mekaniskt styrda musikinstrumenten som var vanliga i det förra sekelskiftet, typ speldosor etc. Så där stod han själv på scenen tillsammans med blinkande maskiner som spelade perfekt. Trist om något skulle bli falskt eller i missfas, det är bara en det hänger på då hehe. Tyvärr blev det ju lite statiskt, det är ju svårt att jamma med en maskin, det blir inte riktigt det där spontana…

Han berättade att som nioåring hade inspirerats av hans morfar som i sin källare hade massor av mekaniska musikinstrument, speldosor etc och detta fascinerade honom.

Men sammanfattningsvis var det ändå en upplevelse att se vad han har knåpat ihop, galet som sagt, men kul! Men nu ser jag framemot när Pat Metheny Group är på turné igen, det är mera ös i denna sättning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s