Årets bröllop – Frieriet

Nu kommer det att bli lite följetong här, för jag kommer att prata i några inlägg om Årets bröllop. Nej, jag tänker inte prata om Victoria och Daniel, det bröllopet komer att vara en bagatell jämfört med detta som nyligen varit på Östarps Gästis. Min mans äldsta son, Nicklas och hans Hanna gifte sig den 29 maj.

Och från att ta det från början så krävs ju ett frieri. På min engelskakurs fick vi i höstas uppdrag att skriva en kreativ text och då hade frieriet just inträffat, så ämnet var givet. Jag har inte velat lägga ut texten här tidigare eftersom engelskan inte var helt korrekt, och den svenska versionen som jag nu publicerar ville jag inte visa före bröllopet.

”Klipp det, sa Hanna.

Hon var så trött på det. Hon tyckte det var dax att göra slag i sak, hon gillade egentligen bäst att hålla det kort. Kunde ju kvitta egentligen eftersom hon snart fyller trettio ändå, ansåg hon. Några dagar före jul hade hon bokat tid.

Dock var hon inte riktigt säker på hur hon ville ha det, hon rådfrågade släkt och vänner för att ha lite tips med sig till det bokade mötet en vecka senare. Däremot visste hon att Nicklas inte ville att hon skulle göra det.

Nicklas ringde dagen efter släktträffen, berättade lite kryptiskt att han tänkte överraska henne  med en tripp till Tivoli någon dag… Jag anade att något mer var på gång och vågade därför inte prata med henne över huvudtaget på hela veckan, för att inte riskera att avslöja något.

Fredag eftermiddag kom och Hanna for till frisören. De började diskutera frisyr och de kom även in på om och hur håret skulle färgas. Frisören var väldigt angelägen att färga håret och försvann snabbt till rummet bredvid för att blanda färg. Det hon  även gjorde var att skicka ett sms utan att Hanna märkte något.

Lagom till det var dags att kapa håret stod han då där, i  salongen. Med blanka ögon, hemlighetsfullt leende och händerna bakom ryggen. Och så gjorde han det då. Till slut. Han knäböjde framför Hanna! Sträckte fram en röd ros.

Samtidigt hade Nicklas ordnat så att Linda, Hannas mamma, kunde komma ner för att passa sina barnbarn under veckoslutet. Nicklas och Hanna skulle bara köra hem om först och hämta väskorna packade för övernattning. Hanna ringde givetvis sin mamma för att rapportera om nyheten, när de kom in på tomten kunde hon inte förstå varför det stod en likadan bil som sin mammas där!

Malin och Sebastian (Nicklas barn i värsta tonåren) var hemma, vilket Hanna ifrågasatte eftersom de skulle ju vara i Teckomatorp… Och de undrade i sin tur varför Hanna och Nicklas inte var i Köpenhamn än. Oops!  Det skulle ju Hanna än så länge vara ovetande om…

Och jag var fortfarande helt oviss och enormt nyfiken på hur det hade gått. Såg på FaceBook att Hanna hade hunnit lämna status om att hon skulle till Tivoli! Jag lade en kommentar om hur det hade gått, hade hon klippt det kort, eller? Men fick inget svar av henne. Däremot kom det svar från frisören. Nej, hon hade inte klippt det kort. Givetvis.

Och nu är vi här och får uppleva världens finaste och efterlängtade bröllop. Må ni leva era liv tillsammans lika bra som ni gjort hittills, men nu som man och hustru.”

Jag hjälpte till med att producera menyhäftet och fick lov att lägga in denna berättelsen i den, så jag hade på så vis gjort mitt tal…

Annonser

One thought on “Årets bröllop – Frieriet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s