Lorensdal

Las Chicas Guillermos tog en förmiddagsfika på Lorensdal idag. Jag har varit nyfiken på detta ganska nyöppnade ställe men har inte kommit loss att göra slag i sak. Nu har tentor och plugghetsen för denna plugghäst lagts sig något och någon typ av belöning ligger väl till pass. En frukost a la fransk bistro duger utmärkt för mig!

Det är en gammal bondgård som ligger just utanför Vellinge, som byggts om till ett konstnärskollektiv. Här finns ett mysigt fik med fokus på fransk bistromat, väldigt mysigt. Konstnärer, hantverkare hyr egna rum här där de kan jobba självständigt utan att för den skull verka ensamma. Tack vare att flera är samlade på en plats ger det förmodligen ett bra forum för att visa vad de kan och att de finns. Som ett minimerat koncentrerat konstmässa a la Österlen.

Till Hannas stora glädje fann hon att kaféet var ytterst barnvänligt, barnstol, lekhörna och specialfixad macka gjordes, även vilddjuret Tuva tyckte detta var topp. Vi var först på plats som värsta pensionister och trots regnet hade vi en mysig stund här.

Annonser

One thought on “Lorensdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s