Födelsedag…

Hum, det är allvarligt när man har glömt sitt lösen för att logga in på sin blogg… Hela sommaren har bestått av pluggande (så ovanligt) eftersom jag anmält mig till några sommarkurser också, därför denna bloggtorka!

Nåväl, maken fyllde år igår. Igen!… Jag hade inte hunnit handla present och jag hade heller ingen direkt fantasi att hitta någon passande present. Det fick bli frukost de luxe på sängen till att börja med iallafall. Men det blev en del överraskningar ändå under dagen. Vi fick besök av en relativt nyskild vän, och vi trodde väl att vi ”förlorat” hans vänskap pga hans skilsmässa, men uppenbarligen och glädjande nog inte. Han och hans flickvän skulle ta en tur till Österlen och Olof Viktor och blev väl kaffesugna på vägen… Väldigt välkommet initiativ!

Mot eftermiddagen läste jag en av mina favoritbloggar och hon hyllade filmen Inception. Jag tycker actionfilmer är urtråkiga, men när den bloggaren anser att filmen ska vara bra blev jag definitivt motiverad. Snabbt bokades biljetter över nätet, ytterplagg letades upp och vi rusade iväg till Malmö. Filmen var bra. Action blir mycket mer intressant som uttalad fantasi – den blir mer trovärdig då! Och hur konstigt lät inte det…? Hur kan en fantasi vara trovärdig, den behöver inte ens vara trovärdig!!

Samtidigt som jag smusslade med biljettbokning ringde telefonen. Jag skickade telefonen direkt till maken, då jag förutsatte att alla samtal var till honom denna dag. Och det var ju även detta samtal. Ytterligare en glädjande överraskning. Hans syster i Madrid ringde och gratulerade honom. Till saken hör att de inte pratat med varann på ett antal år, så det var därför på många sätt en glad överraskning. Och jag slapp prata spanska för den delen!

Efter bion var vi på Mrs Saigon, jag käkade wokade nudlar med friterad tofu, maken tog nudelsoppan. Jag var väldigt nära att göra som ovan nämnda bloggare, fotografera maten och låta mina bloggläsare ”gissa restaurang”. Men jag hann ju äta upp det först liksom… Trevligt ställe iallafall. Känns genuint och seriöst. Ifjol skulle vi ju besöka denna restaurang på samma dag, men då råkade det vara måndag och det är en urdålig dag att gå ut på, påmindes vi om. Antingen var restaurangerna stängda pga semester eller för att det var just måndag.

Idag håller jag lite sorg, pappa har just varit här och till hans stora glädje fick han nyttjat motorsågen och hugga ner ett av plommonträden. Så nu har vi mer insyn och en luftigare rabatt, kanske rosorna trivs bättre nu… Okej okej, trädet var maskangripet, det var det bästa för trädet ändå, men jag tillhör dem som anser att trädgård ska ha träd, annars är det ju ingen träd-gård! Nu ska vi plantera ett annat träd, men vet inte riktigt vad! Har ni förslag, lägg gärna en kommentar, tack!

Och nu över till databaser, ER-modeller och normaliseringsformer… ehr, lika roligt som det låter? Rätt gissat, väldigt inte alls. Imorgon står det xml, html, javascript på schemat. Igen… Kuligare är det, tack och lov. Skulle vara konstigt annars om man tänkt sig bli webmaster så småningom.

Annonser

3 thoughts on “Födelsedag…

  1. Monica Lindhe skriver:

    Mrs Saigon står på högst på listan också när jag får välja krog i Malmö! Bara inte före en bokad tid, typ bio eller teater, för ibland får man vänta på det goda. Ett annat gott råd i centrum är Epicuré.
    På tal om Olof Viktors så är deras kräftstjärtsmackor inte att leka med heller…
    🙂

  2. Monica Lindhe skriver:

    Vi bokade en fyra-fem dagar i förväg, men jag tror det kom en del obokade och fick bord den torsdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s