Gå och prata…

Det är väldigt lätt att man växer fast med datorn, pluggandet tar all tid. Jag har ett gym snett över gatan, men inte blir jag färdig att gå dit för det. 

Jag har iallafall äntligen hittat en bra träningsform som inte är så krävande varken i tid eller prestation. Och som jag fullföljer! Jag promenerar. Jag har hittat en sorts skog med motionsslingor här i byn. Väldigt skönt att gå kring träd, buskar och få frisk luft om inte annat. Jag går ca 3- 5 km varje dag, gärna på morgonen innan frukost. Och så går jag via centrum mot slutet och plockar på mig dagens Metro och City.

Ibland går jag andra rundor inom byn, man kan ju riskera att bli uttråkad annars… Som i somras – jag gick förbi ett område där jag såg en skylt med ett namn jag kände igen. Jag blev nyfiken och kontaktade personen via mail. Fick svar ganska snabbt och hon var med på en fikaträff. Mötet var uppfriskande, hon hade haft en jobbig period, berättade hon.

Jag berättade om mina promenader och hon tyckte gott vi kunde göra det tillsammans. Så en gång i veckan har jag sällskap på mina promenader. Och vi pratar konstant! Det blir mycket pepp-prat. Det blir en outtalad trigger dessutom, för jag tänker ju inte vara först att backa ur ifall det skulle regna eller annat. Och hon resonerar likadant! Bra promenader är de som blir av med andra ord!

Jag funderade lite på att man skulle ju kunna samla ihop fler och prata, peppa och promenera. Ett sorts nätverkande! När jag surfade runt hittade jag en facebook-grupp som redan hade konceptet – Walk & Talk. Detta har tydligen startats i Järfälla men det poppar upp systergrupper här och där, en i Malmö är visst på ingång. Vi har också ansökt om att få starta en i Vellinge också. Så snart har Vellinge ett nätverkande á la Walk & Talk också…

Annonser

2 thoughts on “Gå och prata…

  1. Maclindhe skriver:

    Promenader är välgörande. När vi bodde i F-bo såg jag det som en belöning att få gå ut och blåsa skalle i naturen. Tyvärr är det inte lika tilltalande att gå här, men jag försöker stålsätta mig och komma ut ändå.
    Lycka till med er Walk-and-talk-grupp. Den måste vara en utmaning för alla män! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s