Upprörd är känslan

Lyssnade på radionyheterna i fredags om en våldtäkt, blev grymt upprörd. 

En femtonårig flicka i Marocko blev våldtagen på väg hem från skolan. Mannen som våldtog henne slapp fängelse eftersom han – hör och häpna – gifte sig med henne!!! Detta hände i nutid, år 2010+!

Straffet för våldtäkt i Marocko, Tunisien, Algeriet m fl är fem till tio år, våldtäkt av minderåriga är straffet 10-15 år. Detta kan mannen slippa ifall han då gifter sig med offret! Vad fan är detta!? Så istället ska kvinnan straffas? Trefaldigt! Vad var hennes brott? Att hon föddes till kvinna? Var är rättvisan i det? Och folk fnyser åt dem som kallar sig feminister. Förstår inte det föraktet, ärligt talat. Strävan i feminism är jämlikhet. Jämlikhet, som tydligen bara gäller männen emellan i de länderna. Och i många andra länder för den delen. Kvinnor och barn omfattas tydligen inte av rättvisan eller jämlikheten. De är ju bara avsedda till att föda barn – eh förlåt, jag menar föda pojkar. Eller?

Familjer till våldtagna flickor väljer ofta att gifta bort dem eftersom familjen anses förlora sin heder om en flicka förlorar sin oskuld utan att vara gift.

Först straffas hon för att hon blir våldtagen, sedan att hon måste gifta sig med förövaren och dessutom förväntas föda hans barn, dvs lämpligen söner då?  Tjejen begick självmord och straffas därför igen, eftersom hon inte lär landa i det muslimska ”paradiset”, eller vad det nu kallas… Hennes familj straffas för att hon begick självmord och förhindrade någon annan att begå hedersmord på henne. Hedersmord, vilket jävla ord! Vad är det för heder i det?

Förklara för mig, varför blir allt detta kvinnans ansvar? Och varför undrar vissa varför det överhuvudtaget finns feminister?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s