#05 Akuten

Klockan 17 skrev vi in oss på akuten och vid 1930 blev vi äntligen insläppta för undersökning.

Jag minns faktiskt inte vad som hände direkt efter, jag tror vi fick sitta och vänta en stund till. Fick väl prata med en sjuksköterska och sedan fick jag äntligen lägga mig på en säng. Jag blev förd till Observation, jag fick byta om och diverse prover togs. Jag fick en s k infart (roligt namn) i armen. Skönt, man besparas de obehagliga nålsticken, det blir liksom bara ett. Maken fick vänta utanför. Läkare kom så småningom, ställde frågor och hon bankade bl a på revbenen – njurarna igen alltså. Hon kände även genom ändtarmen (urk). Fortfarande ingen slutsats om vad jag led av.

Vid niotiden på kvällen blev jag förflyttad till ett väntrum, fortfarande liggande i sängen. Och maken fick åka hem. Jag passade på att sova, kunde ju heller inte göra så mycket mer. Jag hade fått dropp och syrgasslang i näsan. Vid tiotiden fick jag veta att jag skulle röntgas vid 23-tiden. Somnade om. Vid elvatiden väcktes jag igen, jag skulle dricka kontrastvätska inom en timme. Fem omgångar och totalt en liter. 23.45, en kvart innan röntgen kände jag bara att jag-måste-kissa! Då hade jag kanske två dl kvar att dricka. Mja, det var ju inte optimalt, men jag fick iallafall lov att gå på toa. Jag hoppas att jag inte kissade ut allt, men jag hade inte klarat att hålla det kvar ändå. Jag hade kissat i sängen annars!

Röntgen

Jag skulle skiktröntgas, dvs åka fram och tillbaka i en cylinder. Jag fick en dos kontrastvätska till, intravenöst denna gången. Obehaglig känsla! Det sprutades in i ”infarten”, armen skakade och man fick värmekänsla i halsen och i urinblåsan. Det kändes som man kissade på sig, men det gjorde man ju inte. Röntgenundersöknngen tog några minuter och precis när det var klart kände jag att munnen fylldes. Skynda er, innan det blir en kaskad, tänkte jag. Men det blev såklart en kaskad, jag varken hann eller kunde resa mig, hade ju ont i magen. Det var inte så mycket som kom, det var ju bara kontrastvätskan (gult). Jag fick nya kläder och personalen fick städa upp runt britsen och golvet osv. Pinsamt.

Tillbaka till väntrummet igen och försöka sova. Jag tror jag blev väckt en gång i timmen, för att personalen skulle kolla mina värden mm. Helt ok, skönt att veta att de har uppsikt på mitt tillstånd. Jag hade heller ingen energi och var inte särskilt pigg, eftersom jag inte ätit på två dygn, jag somnade om lika snabbt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s