#08 Tjoflöjt!

Det är lördag, dagen efter operationen och jag fick nu lov att äta i matsalen. 

Så det var bara att resa sig upp för att gå till matsalen två salar bort. Inget lätt projekt, magen värkte. Det kändes som jag hade en betongkudde hängande utanpå. Dessutom hade jag droppet och katetern att handskas med också. Det var små sakta steg ut dit. Krävdes viss teknik att ta sig ur sängen utan att använda magmuskler.

Jag åt en bit av en macka med pålägg, drack lite kaffe. Inte mycket. Blev lite illamående, vilket gladde mig – då skulle jag bli av med allt som var kvar i tarmarna. Gick på toa och kräktes, men det var bara frukosten som kom ut, obearbetad. Jag tvättade av handfatet så gott jag kunde med handsprit etc, kallade på sjuksköterska som fick göra resten av saneringen.

Jag lade mig i sängen, mådde inte så bra. Mina värden var som vanligt i botten. Jag fick en ”flöjt” som jag skulle blåsa ut i för att få bättre syresättning. Damen mittemot hade också en sådan så vi kollektivflöjtade. En gång i timmen, tio blås skulle vi göra. Betydligt roligare när man är två.

Personalen propsade på att jag skulle promenera lite på avdelningen, jag kan inte bara ligga hela tiden. Så jag tog ett varv med droppställning och katetern i koftfickan. Ett varv som var som att bestiga ett berg.

Maken och bonussonen kom på besök och hade med sig diverse saker som jag inte kan leva utan, såsom dator, ipad, hörlurar etc. Han hade också tagit med sig en bok (som jag började läsa i, men orkade inte läsa så mycket mer); Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp. En galen berättelse som påminner om Arto Paasilinna eller Hundraåringen.

Bonussonen är ju sjuksköterska och kände alla som jobbade på avdelningen. Han pluggar nu till anestesi.

Jag åt ingen lunch eller kvällsmat. Jag fick istället en näringsdryck. Det fanns Proviva och Nestlés att välja på. Proviva innehåller för mycket socker tänkte jag och var lite nyfiken på Nestlé. Valde en med vaniljsmak. Det blev min kvällsmat. Jag borde antagligen ha valt Proviva istället, för denna var än mer söt. Vaniljsmaken låg kvar i munnen även efter att ha borstat tänderna! Då har jag smakat det och kommer aldrig mer inta näringsdryck från det företaget.

Jag fick lite sura uppstötningar vilket jag tydligen får när jag druckit för mycket mjölk. Klockan 21 eller 22 (lite olika beroende på sjuksköterska) ska det sovas. Lampor släcks, persienner dras ner, tv stängs osv. Det är lite tidigt för mig och även om kroppen är utmattad så är inte hjärnan riktigt med på att hoppa på sömntåget ännu. Jag kan dessutom bara ligga på rygg, vilket jag aldrig gör. Det finns ändå inte kraft att vända sig och det gör dessutom ont i magen om jag alls lyckades vrida mig det minsta. Så den enda variation på sovställning var att ha huvudet till höger eller vänster, armarna upp eller ner… Det tog väl någon timme innan jag väl somnade.

1005906_10153899130251212_2334260053024528401_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s