#12 Forskaren

Jag blir nu frånkopplad sprutkanalen, skall nu få antibiotika i tablettform istället. Kroppen svarade tydligen inte så bra på det, jag får senare en ny ”infart”.

Jag har även dåligt kaliumvärde och får en spruta rakt in i låret. Ser brutalt ut när de sticker in den! Jag fick välja mellan magen eller lår.

Läkaren frågar om jag vill vara med i ett besök i utbildningssyfte. Jamen såklart jag vill! På eftermiddagen skulle de då komma. Eventuellt ska jag också få åka hem idag.

Lunch. Ingen vegetarisk lunch hade tydligen beställts. Jag fick istället äta dagens fisk; gubbröra med torsk. Det var helt ok, men jag kunde inte äta hela portionen. Fick lämna hälften och skämdes, jag hatar att kasta frisk mat. Ögonen ville visst mer än magen och kommunikationen dem emellan var inte riktigt synkade ännu. Jag visste inte riktigt hur mycket jag orkade äta än. Hade som sällskap Fru Tjocktarm och en annan dam som också opererats för blindtarm. Fru Tjocktarm skulle också få åka hem idag.

Mot eftermiddagen kommer så forskaren, Bengt Jeppson (tror jag), och hans adept. En kvinna i kanske fyrtioårsåldern (kommer inte ihåg hennes namn). Förmodar att hon läser till läkare (specialist kanske?) och hon skulle göra diverse vanliga tester, bl a känna på magen. Hon tog blodtryck med en gammal hederlig apparat, hon pumpade upp den manuellt. Jag har alltid tyckt det känns obehagligt, känns som underarmen ska sprängas i bitar. Trycket i de automatiserade är på så kort tid så man hinner aldrig reagera.

Jag passade på att fråga om jag behöver äta på ett speciellt sätt nu när blindtarmen är borta och vad för funktion den har egentligen. Fick väl inget bra svar på någon av dem, mest förvånade eller oförstående verkade de vara kring eventuell mathållning. Ät som vanligt, tyckte de.

Boken jag fått av Majlis – Charmen med tarmen – låg synlig och forskaren kommenterade den; ”Bra bok, gillar du den?” I den hade jag hunnit läsa att blindtarmen tar hand om immunförsvaret, i övrigt stod det inte mycket mer om den. Hum, är det så att mitt atopiska eksem blir aktivt igen nu då?

Jag promenerade mina rundor i korridoren. Korridoren täcker två avdelningar, alltså har den två matsalar. Upptäckte att man inte behöver beställa vegetariskt på den sidan! Så till kvällsmat blev det morotsbiff med myntasås, det var alldeles jättegott. Bad om halv portion och det var precis lagom.

Efter kvällsmaten sitter Fru Tjocktarm på sängkanten och tittar på sina ben, de har svullnat upp rejält och hon frågar personal om det är ska vara så. Nej det skulle det ju inte. Skynket dras för, fem-sex sjuksöterskor drar i sladdar, sprutor och pumpar etc. Hon hade fått lungödem och fick alltså inte åka hem idag.

Herr Tunntarm fick operationstid och åkte iväg på natten. Herr Magsår grymtade, rapade och fes som vanligt…

Vid sovdags hade personalen minsann glömt att släcka ljuset i taket. Herr Magsår som ligger närmast salens dörr muttrar över att lampan är på och han kan inte sova. ”För jävligt” gnäller han. Jag säger till honom att han kan väl resa sig upp och släcka då! ”Nej, han vet ju inte var knappen är!” Jag blir irriterad, visst kunde jag gå upp och släcka, men det var så löjlig kommentar så han kunde gott ligga där och lida…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s