#15 Återhämtning börjar

Det är trots allt skönt att vara hemma igen, saknar bara sängen på sjukhuset med uppfällbar rygg.

Maken och jag går till butiken, handlar mat. Det är konstigt och svårt att inte gå för fort. Benen vill mer än vad magen vill. Yoghurten som jag fick efter fastan måste köpas till exempel.

Mina matvanor har ändrats. Jag dricker inte kaffe, det är för jobbigt för magen. Jag tycker inte om kaffe utan mjölk och mjölk är inte favorit just nu. Jag brukade ju dricka en mugg varm mjölk med espressokaffe var morgon, det funkar inte längre. Te har blivit riktigt gott numera. Äter små portioner, typ hälften av vad jag brukar äta. Småsnaskar inte heller så mycket, jag har inte så mycket hunger ännu. Äter mest fisk och kyckling eller ännu hellre helt vegetariskt.

Jag får heller inte så mycket sura uppstötningar: Inser att jag nog använt för mycket Samarin, kanske ibland två-tre gånger om dagen. Det är ju inte Samarin som det är fel på, men att få sura uppstötningar är fel. Kanske jag drack för mycket mjölk? Och åt för stora portioner. Jag anser ju själv att vi människor är inte ämnade att dricka mjölk, den är ju till för kalvarna! Förvisso äter jag vispgrädde, smör, ost etc. Det verkar i alla fall funka för magen.

Jag vet att jag måste promenera för att få igång musklerna igen. Vet också hur bra jag är på att komma iväg på det… Jag passade ett par jättesöta Jack Russell-terriers innan jul och tänkte att jag kanske kunde passa dem nu också. Ägaren är en arbetskollega och jobbet är ju typ tvärsöver gatan. Hon kan ju lämna hundarna hos mig under dagen, så får jag rasta dem några gånger under dagen. Win-win liksom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s