Utflykt till Dunkers

dunkers

Jag gillar Camilla Thulin och hon har nu utställning på Dunkers i Helsingborg.

En god vän till mig som är stylist hängde med mig igår, en utflykt för två nördar. Vi brukar kommunicera via chatten på Facebook, så också denna gång. Eftersom vi är klädnördar gick halva nöjet ut på att diskutera vad vi planerade att ha på oss. Mia, skulle ha en skjortblusklänning i geometriskt mönster med mycket färg. Jag meddelade att jag skulle ha en paisleymönstrad  klänning i turkos, rosa, orange, därtill en sammetskavaj. Ceriserosa strumpor till – jag har insett att det är höst, trots det vackra vädret. Mia vägrar hösten, därför blev det klänningar, för oss båda.

082-420x420

Mias klänning.

Vi åkte tåget upp, landade i Helsingborg i god tid innan den guidade visningen skulle börja, så vi traskade lite på gågatan. Mia köpte en gosig poncho i en butik. Vi skrattade båda  åt expeditens makeup (när vi kom ut ur butiken, vill säga…). Värstingvarianten, dvs tjockt med mascara, för mycket solpuder och Nivea-vita läppar. Är det något jag tycker är fult är det den här s k nude-trenden på läpparna. Det heter ju att ljust förstorar, men att måla läppar i samma färg som huden gör att läpparna försvinner, munnen blir bara ett streck liksom. Urfult ju! Vita läppar blir inte bättre för den delen. Vill man framhäva rynkor så ska man klart köra den varianten, inte annars…

Vi hann också käka på Dunkers innan, vi satt ute inlindade i filtar. Solen sken även om det fläktade svalt, och sitta inne kan man ju bara inte!

Den guidade visningen var såklart intressant, men vi hade kanske hoppats på en kunnigare guide. Jag tror inte hon hade större koll på tygkvaliteter, sömnadsteknik etc. Videos visades från Army of Lovers, helt galna. Musiken är sisådär, men de måste haft fantastiskt kul när de skapades. Att bara titta på klippen och hur de är gjorda är största nöjet.

Camilla Thulin älskar vintage (femtiotalsklänningar) och kaftaner. Helt min stil! Jag hade ceriserosa kaftan när jag gifte mig. Lät en duktig sömmerska på Bergsgatan (Malmö) sy upp den i thaisiden. Hon har förresten en blogg tillsammans med Karina Eriksson Wärn – Oss Granntanter Emellan – den är tydligen i träda just nu, men det hindrar ju inte att läsa tidigare publicerat. Och så hittade jag hennes nya blogg här!

Mia och jag kommer dessutom kanske att jobba ihop i ett projekt under hösten. Kan inte berätta mer just nu, förrän jag vet mer. Ett annat uppdrag är eventuellt också på ingång, att sy. Som sömmare. Hatar att skriva sömmerska, varför ska ett yrke könas?

skissblock

Köpte med mig hem ett skissblock. Snygg design på utsidan, halva priset. Design Maria Holmer Dahlgren. Butiken i museet ska stänga, därav priset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s